Genel, Öne Çıkanlar, Yazarlar, Yazarlarımız

Alkış Zamanı

Alkış Zamanı
Tolga Bilgi

Hayat ne kadar enteresan gerçekten, yaklaşık son iki sene içerisinde neler yaşandı şimdi ise geldiğimiz nokta neler yaşattı. Yakın geçmişte üzüldüğümüz bir çok şeyin aslında çokta fazla üzülecek bir şey olmadığını anlattı belki bize, dimdik yürümenin çok daha anlamlı, ağızlarından köpükler saçarak bittiler artık cümleleri bile daha bitmeden her köşe başında karşılarına çıkmanın rakipler açısından çok daha çekilmez olabileceğini gözlemledik, yaşadık ve yaşattık.

Üzüntülerimiz de rütbe atlamadı değil hani, artık Avrupa Ligi’nde yarı final oynadığımıza sevineceğimize, elendiğimize üzülüyoruz. Aslında  bu duygu Fenerbahçe’nin genlerinden geliyor. Çünkü Fenerbahçe’nin genlerinde yakaladığı ve yakalayacağı her türlü başarıyı normal gösteren bir büyüsü var. Belkide kupalarla ölçülemeyen durum bu olsa gerek,  doğal başarısının ışıltısını her ortama yansıtan bir camia tabiiki o ortamdaki herkesin gözlerini alıyor. Kendilerine gelmeleride sağa sola çarpmadan olamıyor tabiiki. Kazananın her zaman haklı olduğu klişesini vicdanlara yargılatan, kaybedenin yere serildiği anlayışını gönül(!)lere kabul ettirmeyen bir büyü.

Üzüntülerimiz rütbe atladıkça, diğer tarafta çıtamızın gururla daha yukarılara çıktığı gerçeği önümüze koyulmuş durumda. Buda özellikle yönetimin ve daha sonra sevdasına kalpten bağlı biz Fenerbahçe’lilerin sorumluluklarını arttırıyor. Bir dahaki sene ile ilgili konuşmak için erken, önümüzde bitirmemiz gereken ligde üç, kupa’da büyük ihtimalle iki maçımız var ve iki tanesi Kadıköy’de. Kendi evimizde oynayacağımız senenin son maçında, bizde gerekeni kendi takımımızı alkışlayarak(!) yapacağız ve her zamanki gibi sahayı rakibimize dar edeceğiz. Bu maçta Lazio ve Benfica maçlarındaki gibi bir atmosfer olacağını düşünüyorum hatta belki çok daha iyisi. Daha öncede yine önemli bir karşılaşma olan Türkiye Kupası için Kadıköy’de Eskişehir’i eleyip finale çıkmak için ter dökeceğiz. Her iki karşılaşmadan da istediğimiz skorlarla ayrılacağımızı düşünüyorum.

Yine yakın gelecekte görsel ve yazılı medya tarafından önümüze konan Türkiye Kupası haberlerinin eskisi kadar şaşalı yapılamadığı bir ortamda bizim içinde senenin birazda tesellisi olmuş durumda. Kendi açımdan Türkiye kupasını, bir şekilde ilk dört yada beş’e oynamaktan kopmuş takımların Avrupa’ya gitmek için ikinci bir şansı olarak görüyorum. Dolayısıyla çok büyük anlamlar yüklemediğim bir organizasyon, ama bu sene bu fikrim biraz değişmedi değil. Kupayı kazanmak yada kaybetmek anlamında değil. Hocamız genelde az forma şansı verebildiği futbolcularına bu organizasyonda çekinmeden forma verdi ve bizde çoğu hakkında belirli bir fikire sahip olduk. Geçen senede pek farklı değildi. Tüm bu hengamede Salih çıktı, bir ara Beykan’la güldük, hatta Recep nerde diye sorduk, ki ligte kritik anlarda forma şansı bulanlarda oldu. Böylece hiç oynamayan futbolcu en az 10-15 maç oynar hale gelebildi. Yani erken elensek bunlar için yeterince fırsat bulamayabilirdik. Önümüzdeki seneyi konuşacaksak belkide bu anlamda konuşabiliriz. Yarı final ve final maçlarına aynı anlayışla çıkabilirsek seneye belkide şimdiden 1-2 transfer ile başlayabiliriz. Önümüzü çok daha aydınlık bir hale getirebiliriz. Avrupa’da yarı final oynayan Salih’ten sonra, neden Türkiye kupası’nı kalecimiz Mert kaldırmasınki.

Bu anlayış en çokta Hocamız açısından zor, çünkü böyle bir şey yapıp olası başarısızlıkta pusuda bekleyen yazılı ve görsel medya aniden ortalara dökülüverecektir. Çok daha önceden elenen parator’ları övmek herkesin yapabileceği bir iş olmasa gerek. Sonuç itibariyle ben eleneceksek bile bizi ağırlık olarak buraya kadar getiren yada getirmeye çalışan futbolcularımızla başlamayı ve onlarla elenmeyi tercih ederdim. Burdan bu tercihleri yapmak kolay, o andaki psikoloji, taraftarın beklentisi gibi detaylar bir çok şeyi belirleyecektir. Bizede kendi düşüncelerinden sıyrılmış bir şekilde, sahaya çıkan her futbolcumuza destek vermek kalacaktır.

Önümüzdeki maçlarda herşey gönlümüzce olsun. Şu ana kadar yaşattığınız herşey için teşekkürler, şimdi kalan maçları kazanma zamanı.

Tolga Bilgi