Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

ASLA UNUTMAYACAĞIM

ASLA UNUTMAYACAĞIM
Muhittin Kayakıran

“Fenerbahçe şampiyon olamasaydı bu soruşturmayı hiç başlatmayacaktık” açıklamasını, eski federasyon başkanının katıldığı bir TV programında “Aziz Yıldırım istifa etseydi Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Liginden men etmezdik” açıklamasını asla unutmayacağım.

Sezon ortasında sırf Fenerbahçe’ye seyircisiz oynama cezası vererek yıldırma politikalarına bir yenisini daha ekleme amacı ile talimat değişikliğine gidilmesini , “Lan” demeyen Caner’in 3 maç ceza almasını, tükürmeyen “Meireles”e önce 11 maç ceza verilmesini, sonra 5’e düşürülmesini ve direk kırmızı kart gören başka bir takımın oyuncusunun sonraki ilk resmi maçta sahada olmasını asla unutmayacağım.

Emenike’nin oynayamaz yönünde sağlık raporu olup Fenerbahçe’ye karşı oynamamıştı ve birkaç hafta sonra tamamen iyileştiği halde şampiyonluk mücadelesi verdiği diğer takıma karşı da oynatılmadı. Fenerbahçe’ye karşı oynamayarak şike yaptığını iddia edip çok büyük yaygaralar koparanların, çok daha belirgin olarak etik dışı transfer anlaşması olduğu ortada olmasına rağmen Culio, Yiğit, Amrabat, Necati, Bruma, Sercan Yıldırım ve son olarak Veysel Sarı transferlerinde üç maymunu oynuyor olmalarını asla unutmayacağım.

Küme düşme tehlikesi veya herhangi bir başka iddiası olmayan Karabükspor kalecisinin 90+’daki korner atışında Fenerbahçe ceza sahasına gelip gol aramasını, bir bakanın “ince ince çalışmalar yapıyoruz” açıklamalarını, önceki federasyonda görevli üç şahsiyetin oradaki çok önemli görevlerini tamamladıktan sonra malum kulübe çeşitli kademelerde yönetici olarak atanmalarını asla unutmayacağım.

O sezon bu çirkin iftiraya maruz kalınan 17’de 16’lık galibiyet serisinde Fenerbahçe’nin şampiyonluğa oynadığı rakibini Kadıköy’de, diğer iki İstanbul takımını da deplasmanda eze eze yendiğini asla  unutmayacağım.

Aziz Yıldırım’ın henüz emniyette ifadesi alınmaya devam edilirken adres kısmına “metris cezaevi” yazılmasını, Çağlayan’da mahkeme kararını beklerken buz gibi havada gözlerinden yaşlar damlayan o küçük çocuğu asla unutmayacağım.

12 Mayıs’ta Fenerbahçe camiasına yaşatılan acıyı, bir tarafta çocuklar, hamileler, yaşlılar dahil olmak üzere insanlar işkence çekerken diğer taraftan birilerinin eğlenmeye çalıştıklarını asla  unutmayacağım.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN