Biz Kimiz?

• FBD Bağımsızdır
  • FBD Farklılıklara Saygılıdır
  • FBD Koşulsuz Sever, Fenerbahçe’nin daima yanındadır
  • FBD küfür ve şiddete, karşıdır.
  • FBD vefalıdır.
  • FBD gelişmeye yönelik,her türlü eleştiriye açıktır.
Misyonumuz:
  • Fenerbahçeli taraftarlar arasında iletişimi ve dayanışmayı sağlamak.
  • Yenilikçi, bağımsız, bilgili, karşılıksız seven, küfüre ve şiddete karşı, örnek, yaratıcı, farklılıklara saygılı, üretken bir taraftar profili oluşturmak.
  • Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihinden gelen değerleri yarınlara taşımak ve yükseltmektir.
Vizyonumuz:
  • Fenerbahçelilerin izleyici yada müşteri olması değil, taraftarlık bilincinin oluşmasına yardım etmek.
  • Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını kabul ederek, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün faaliyet gösterdiği tüm branşlarda destekçisi olmak.
  • Herkesin keyif alacağı, şenlik içinde coşkulu bir tribün oluşturmak ve sosyal organizasyonlar düzenlemek.
  • Fenerbahçe dünyasında bayan ve çocuk sayısını arttırmak.
Anayasamız:
  • Dernek kulüp, sponsor ve tüm kişi ve kuruluşlardan BAĞIMSIZDIR. Kimseden talimat almaz.
  • Dernek koşulsuz Fenerbahçe ‘nin yanındadır ve daima destekçisidir. Hiçbir neden derneğin Fenerbahçe ‘ye desteğine engel olamaz.
  • Fenerbahçe bünyesindeki tüm kişi, grup ve derneklerle dostluk ve dayanışma içinde olmayı prensip edinmiştir. Sarı – Lacivert renk aşkıyla örgütlenmiş bütün taraftar gruplarını kardeş olarak görür. Onlarla hiçbir nedenle tartışmaya girmez. Ancak ilkelerinden de ödün vermez.
  • Dernek Fair Play ‘e gönülden bağlıdır. Adaletten yanadır. Ne kendisine ne de rakiplerine haksızlık yapılmasını kabul etmez. Haram zaferler yerine helal üzüntüleri tercih eder.
  • Küfür ve şiddete kesinlikle karşıdır. İçinde yer almaz. Zorlama kabul etmez.
  • Olaylara objektif, bilimsel ve rasyonel bir pencereden bakar.
  • Kulübün içişlerinde yol göstericilik ve yapıcı eleştiriyi temel alır. Hiçbir biçimde grupçuluk yapmaz. Yapanlarla yan yana olmaz.
  • Tüm Fenerbahçelilerin kendini ifade ediş biçimine saygı duyar, dayanışmayı sağlar.
  • Kendi çizgisini Fenerbahçe dünyasında paylaşılır hale getirmek için bütün gücüyle çalışır.
  • Yalan haberle, yaygarayla, kavga-gürültü ile prim yapmaya çalışan, birikimsiz, kültürsüz, araştırmacı ve bilgi dağıtıcı işlevi olmayan çıkar odaklarıyla işbirliği halinde kulüplerin içini karıştıran ya da onları yönetmeye çalışan medyaya ve medya mensuplarına karşıdır. Bu nitelikte olmayanları destekler, onurlandırır.
  • Pasif izleyici yerine aktif, eylemci bir taraftarlığı benimser. ‘’İzleyici’’, ‘’seyirci’’ ya da ‘’müşteri’’ olmaya karşıdır. Fenerbahçelilerin ‘’taraftar’’ olmasını savunur ve taraftar kültürünü yaşatmaya çalışır.
  • Vefanın önemli bir değer olduğunu bilir ve Fenerbahçe ‘ye hizmet etmiş her kişiye vefa gösterir.
  • Fenerbahçeliliği yalnızca bir futbol izleyiciliği değil, kulübün faaliyet gösterdiği tüm branşların desteklenmesi ile Fenerbahçe ‘nin tarihinden gelen değerlerin savunulması olarak anlar.
  • Resmi sorumluluklar dışında tüm üyelerinin yönetimde eşit söz sahibi olmasını kabul eder. Kararların ortak irade ile alınacağı, katılımcılığa açık organlar kurar.
  • Tüm farklı görüş ve davranış biçimlerine saygılıdır. Cins, dil, din, ırk, siyasal görüş farkı gözetmeksizin kendisine Fenerbahçeliyim diyen herkesi bağrına basar.
  • FİFA ve diğer federasyonların ırkçılağa karşı tüm kararlarının destekçisidir.
  • Eleştiriye önem verir. Gelişmenin en büyük faktörlerinden biri olarak kabul eder. Ancak amaçsız, kaba ve yıkıcı eleştirinin karşısındadır.
  • Fenerbahçe ve özellikle taraftarlar için projeler üretir ve şenlikli bir trübün için tüm varlığı ile görev alır.
  • Fenerbahçe dünyasında daha çok kadın olması için özel çaba sarf eder. Onların getireceği olumlu değerlere kucak açar.
  • Çocukların Fenerbahçeli olması ve Fenerbahçe ‘yi yaşaması için gerekli koşulları hazırlar. Çocuk taraftarların örgütlenmesi için olanaklar yaratır.
  • Engelli taraftarlar için varolan sorunlarını çözümünde onlarla birlikte hareket eder. Engelli branşların ve henüz kurulmamış branşların kurulmasına destek olur.
  • Taraftarların tüm sorunlarını irdeler, ortaya çıkarır, çözüm üretir ve yönetimlerle paylaşır. Çözümünde görev alır.

Tab 1 Tab 2 Tab 3
Dernekten Duyurularımız
res11734 TARİHİ YOK SAYAMAZSINIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan hemen öncesinde ‘Futbol Heyet-i Müttehidesi’  adıyla kurulan ve ardından FIFA’ya başvurulan ve 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA’nın 26. üyesi olan Türkiye Futbol Federasyonu, kendi tarihini daha ne kadar yok sayacaktır.   Kendi tarihçesinde  “1936’ya kadar süren bu dönemde ilk Türkiye Şampiyonası Ankara’da...

res11601 YENİLEMEDE SON İKİ GÜN !

FEDER YİNE MARATON ÜST A ve B BLOKLARDA 2018-19 sezonu kombine kartları yenileme süreci eski hak sahipleri için 26 Haziran SALI günü sona eriyor Kongre üyelerine özel satış 29,30 Haziran’da Genel satış 3 Temmuz’da başlıyacaktır. Fenerbahçemizin, 2018-19 futbol sezonu kombine kartlarının yenileme süreci ve genel satışı başladı Kombine kart satışı ve yenileme...

res11411 KAZANAN FENERBAHÇE OLSUN – FeDeR

2-3 Haziran 2018’de gerçekleşecek Seçimli Olağan Genel Kurul için başkan adayı olduğunu açıklayan Sn. Ali Koç’un ardından, Kulüp Başkanımız Sn. Aziz Yıldırım da bir dönem için daha başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında sportif mücadelesini sürdüren tüm takım, sporcu ve teknik ekiplerimize sonuna kadar koşulsuz desteğimizi...

Tümünü Göster