Futbol, Genel, Haber, Öne Çıkanlar

Box to Box | AYTUNÇ ERKİN

Box to Box | AYTUNÇ ERKİN
Aytunç Erkin

Modern futbolun kuralıdır: Hücumda ne kadar çoğalırsan o kadar pozisyon bulursun ve rakip saha içerisinde tehlike yaratırsın.

F.Bahçe ilk yarıda haftalardır gelemediği sol kanattan geldi ve sezonun en iyi oyuncusu Souza topu ağlarla buluşturdu.

Hemen modern futboldaki bir tanımı daha hatırlatalım: Box to box*. (Oyunun iki yönünde de varlık gösterebilen, hem savunmada hem hücumda takımına katkı sağlayan tipte oyuncular. Bir 10 numara değiller ama klasik ön libero da değiller.)

İşte Souza uzun zamandır F.Bahçe’nin omurgası……

Valbuena çok iyiydi

Kasımpaşa’yı oyuna ortak eden isim ise hakem Cüneyt Çakır oldu. Pavelka eliyle topu ceza sahası içinden dışarıya sürükledi ancak Çakır gözü önünde yaşanan penaltıyı vermedi.

İşte bu motivasyonla ikinci yarıya başlayan ev sahibi ekip F.Bahçe ceza sahasına çok adamla gelmeye başladı ve Skrtel’ın kalesine attığı golle de umutlandı. (Not düşelim: Skrtel başı yarılmasına rağmen oyuna devam etti ve efsane Mehmetçik Basri’yi hatırlattı.) Bu golün ardından oyuna müdahale eden Aykut Hoca, Janssen-Valbuena’yı aldı, takımı ve Giuliano’yu hareketlendirdi.

Soldado’yu da oyunda tuttu… Fransız yıldız en iyi toplarından birini oynadı ama Şener yine takımın en iyisiydi! Ve attığı golle de taraftarı bir kez daha heyecanlandırdı. Ağzıyla kuş tutsa eleştirilen Aykut Hoca ise bir kez daha “Uzun mesafe koşucusu benim” dedi.

Son söz: Cüneyt Çakır’ın, Veysel Sarı’nın Soldado’ya yaptığı harekete penaltı vermediğinin altını çizelim ve ekleyelim: Valbuena’nın attığı şık gol öncesi Giuliano’nun topu dışarıdan çevirmediği  görülüyor ama hakem için zor karar.

AYTUNÇ ERKİN