Futbol, Genel, Haber, Yazarlar

Derdimiz Galatasaray taraftarıyla değil tribündeki organize yapılarla

Derdimiz Galatasaray taraftarıyla değil tribündeki organize yapılarla
İlyas Bulcay

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı İlyas Bulcay, pazar günkü derbide Galatasaray tribününden açılan Rocky’li “Ayağa kalk” pankartıyla başlayan krizi Aydınlık.com.tr’ye değerlendirdi. Bulcay, “Bu bir Fenerbahçe-Galatasaray kavgası değildir. Hedefimiz Galatasaray taraftarı da değildir. Hedefimiz o pankartın arkasındaki yapılardır” dedi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sahadaki futboldan çok, UltrAslan tribünlerinde sergilenen koregrafi konuşuldu. Başlama düdüğünden hemen önce kale arkası tribününden Rocky Balboa’yı resmeden dev bir poster açıldı. Rocky’nin posterinin yanında dev “Ayağa kalk” yazılı pankart yer aldı. Tartışmanın odağı da bu pankart oldu.

Koregrafinin ardından sosyal medyada Fetullah Gülen’in geçen hafta örgüt üyelerine verdiği vaazda sarf ettiği “Ayağa kalk” sözleri hatırlatılmaya başlandı. Gülen’in sözleri ile UltrAslan’ın koregrafisi arasında bağ olduğu iddia edildi. Fenerbahçe taraftar hesabı 12numara.org, Sylvester Stallone’nin 23 Kasım 2015 tarihinde, bir FETÖ organizasyonuna, Rocky serisinde giydiği eldivenleri hediye ettiğini öne sürdü. Üstüne Stallone, sosyal medya hesabından koregrafiyi paylaşınca tartışma daha da alevlendi. Derbinin ertesi günü, Başbakan Yıldırım’ın talimatı üzerine koregrafiyle ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu.

ULTRASLAN: FETULLAH BİZDEN ÇALMIŞTIR

Önceki gün Aydınlık.com.tr, UltArslan tribün lideri Sebahattin Şirin’e ulaştı ve pankartın amacını sordu. “O pankartın hâlâ arkasındayız” diyen Şirin, “Ayağa kalk” sloganın Fetullah Gülen ile bir alakasının olmadığını, söz konusu sloganı Gülen’den önce de kullandıklarını belirtti. Şirin, “O sloganı Gülen bizden çalmıştır” dedi.

FENERBAHÇE TARAFTARI NE DİYOR?

Üzerinden 3 gün geçmesine rağmen pankart tartışması bitmedi. Aydınlık bu kez, pankarta sert tepki gösteren ve FETÖ mesajı olduğunda ısrar eden Fenerbahçe taraftarının nabzını tuttu.

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Avukat İlyas Bulcay’a pankart krizine ilişkin görüşlerini sorduk.

Tartışılan koregrafinin tesadüf olmadığını belirten Bulcay, bu tartışmada hedeflerinin Galatasaray taraftarı değil o pankartı hazırlayanlar olduğunun altını çizdi. Bulcay, “Bu tür kavgalar bizi bölmeye dönük kavgalardır. Bunları istemiyoruz” dedi.

ROCKY’E DERBİDE YANIT VERİLECEK

“Rocky pankartına Galatasaray maçı geldiğinde yanıt verilecektir” diyen Bulcay şöyle konuştu:

“Şu anda Fenerbahçeliler orada yapılmak istenen şeye karşı her türlü platformda tepkisini veriyor. Ta 3 Temmuz Şike kumpasından beri, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak veriyor. Şimdi ‘Biz bu pankartı onun için yapmadık’ demek yetmiyor. O duruşu da görmek istiyoruz. O duruşu gördüğümüz zaman seviniriz.

TRİBÜNLERDEKİ ORGANİZE YAPILAR

Hiçbir Fenerbahçeli, ‘Galatasaray camiası ve taraftarı bu yapının içinde’ demiyor. Zaten burada hedefimiz Galatasaray taraftarları değil. Ama ne yazık ki tribünlerde egemen bazı organize yapılar bu tür işlere devam ediyor.

GALATASARAY TARAFTARINI İŞİN DIŞINDA TUTUYORUZ

Pankartla ilgili soruşturmaya müdahil olmayı düşünmüyoruz. Zaten bir kamu soruşturması açıldı. Çünkü bu Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bir kavga değil. Bu, bazı illegal yapıların yandaşlarıyla, onlara karşı olan, ülkesini ve vatanını savunan insanlar arasındaki bir mücadele. Galatasaray taraftarlarını bu işin dışında tutuyoruz. Dediğim gibi hedefimiz Galatasaray taraftarları kesinlikle değildir. Bakın geçen pazar günü, organ bağışlarını teşvik etmek için bir farkındalık etkinliği yaptık. Galatasaraylı arkadaşlarla gittik. Orada organ bekleyen Galatasaray taraftarlarını da ziyaret ettik. Onlara Galatasaray formaları hediye ettik.

ONLARDAN DA BÖYLE BİR DURUŞ BEKLİYORUZ

Bu tür kavgalar bizi bölmeye dönük kavgalardır. Bunları istemiyoruz.

Ama yapılan yanlışlara da tepki gösteriyoruz. Mesela Galatasaray kongresinde kaçak FETÖ’cülerin kulüpten atılması için yapılan oylamada tereddüt gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Böyle bir durum Fenerbahçe’de olsaydı aksi yönde tek el kalkmazdı. Bu bir duruştur. Biz Galatasaray Spor Kulübü’nden de böyle bir duruş istiyoruz. 15 Temmuz’u yaşamış bir ülkenin evlatları olarak yapılan olay hafif bir şey değil. Türkiye içeriden ve dışardan emperyalizmin oyunuyla karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe’nin bunlara karşı kuruluşundan beri getirdiği değerler var. O yüzden böyle girişimlere refleks göstermemiz tartışmasız. Siyasi bir şey değil bu yaptığımız.

Yapılanlara tepki gösteren Galasaraylılar var. Onların da yanındayız. Galatasaraylıların daha fazla tepki göstermesini bekliyoruz.

NEDEN MUHAMMED ALİ DEĞİL DE ROCKY!

O açıdan Rocky’li pankartta bir Fetullah göndermesi olduğunda da ısrarcıyız. Rocky’nin ne alakası var şimdi? Neden Muhammed Ali değil?

AYDINLIK’IN DURUŞUNU UNUTMADIK

FETÖ ile mücadelede en öndeki kurumuz. 3 Temmuz’dan beri öyleyiz. Daha kimse FETÖ’nün adını dillendiremezken biz mücadele ediyorduk. Tabii Aydınlık’ın da hakkını vermemiz lazım. Hem büyük mücadele verdiniz hem de bize kucak açtınız. O dönem bu kumpası Aydınlık ve Ulusal Kanal’da anlatma fırsatı bulduk. Bir kaç yayın organı dışında tamamı Fenerbahçe’ye karşı yayın yaptılar. Biz bunları hiç unutmadık, diğerlerinin duruşunu da unutmadık.”