Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

DİŞİ KANARYALAR YILMAZ, FENERBAHÇE YIKILMAZ

DİŞİ KANARYALAR YILMAZ, FENERBAHÇE YIKILMAZ
Muhittin Kayakıran

Sarı Melekler CEV kupasında, Filenin şövalyeleri de Challenge Cup’da finale yükseldi. Geçen yılın finalisti Potanın Kraliçeleri bayanlar Euroleague’de bu sene de namağlup yoluna devam ediyor ve geçen sene finalde kaybedilen şampiyonluk kupasını inşallah bu sefer müzemize getirecekler. Obradoviç’in talebeleri de üst üste galibiyetlerle toparlandı ve Euroleague’de önce çeyrek final sonra da final four’a yükselme konusunda oldukça iddialı duruma geçti.

Futbolda da Avrupa’da oynama hakkı gasp edilmeseydi, geçen sene yarı finalde şanssız bir şekilde elenen takımımız bu sene daha da güçlendiğini düşündüğümüzde muhtemelen UEFA Avrupa ligi finalinde mücadele edecekti ve kupayı da müzemize getirme ihtimali oldukça fazlaydı.

TFF’nin Fenerbahçe’ye ceza verilmesi emir görevini başarı ile yerine getirmesi sonucu Gençlerbirliği karşılaşmasında bir kez daha görev devir teslimi alan Dişi Kanaryaların ve Çocuk Kanaryaların muhteşem desteğini arkasına alan takımımız çok üstün oynadığı karşılaşmayı yine hakem rezaleti olmasına rağmen rahat kazanmasını bildi. Fenerbahçe aleyhine hakem rezaleti yaşansa da kazanmasını biliyor ama Sivas ve Elazığ deplasmanlarında olduğu gibi acımasız hakem darbeleri yaşandığında işi oldukça zor oluyor.

ak24_37634_5343817

Takımımız önümüzdeki hafta başka bir Anadolu deplasmanına daha çıkıyor. Sakatların da geri dönmesiyle birlikte Sivas ve Elazığ deplasmanlarındaki üstün futbolunu fazlasıyla ortaya koyarak kazanmasını bilecektir, yeter ki yine bir hakem darbesi yaşanmasın.

Hakem etkisi ile kaybedilen puanların miktarına yönelik çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Ben de kabaca bir hesaplama yaptım. Beşiktaş maçında “iki”, Sivas maçında “üç”, Elazığ maçında ise “iki” puanı hakem darbeleri ile çalınan Fenerbahçe’nin bu şekilde toplamda en az yedi puanının çalındığını belirtmemiz lazım. Bu yedi puan hesaplanırken de, ligin ilk yarısında oynanan Konya ve Karabük karşılaşmalarındaki Fenerbahçe aleyhine çalınmayan penaltılar, verilmeyen gol ve oynatılmayan avantaj pozisyonları sonucu kaybettiği muhtemel puanların da biraz daha hafifletici sebeplerden dolayı hesaplama dışı bırakıldığını belirtmek lazım.

Teknik heyet tabii ki çok daha iyi analiz edip yorumlayacaktır ama Alper Potuk gerek Kasımpaşa karşılaşmasında, gerekse de Gençlerbirliği karşılaşmasının ikinci yarısında görev aldığı sol ön pozisyonunda sanki çok daha etkili ve verimli gözüktü.

Bir de son olarak unutmadan ilave etmekte fayda var, “Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz.”..

Saygılarımla,