Futbol, Manşet

Ersun Yanal: “Önümüze bakacak kadar güçlü bir takımız”

Ersun Yanal: “Önümüze bakacak kadar güçlü bir takımız”

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Arsenal karşısına, ikinci maç için avantajlı bir skor almak için sahaya çıkacaklarını belirtip Torku Konyaspor maçını da hatırlatarak, önlerine bakacak kadar güçlü bir takım olduklarını söyledi.

Oyuncularımızdan Bruno Alves ise Arsenal karşısında herkese Fenerbahçe’nin bu rekabetin içinde olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

İngiliz ekibi Arsenal ile evimizde oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçı öncesi Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ve oyuncularımızdan Bruno Alves, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Ersun Yanal: “Avantajlı skor istiyoruz”

Ersun Yanal, “Önemli bir maç bizi bekliyor. İki aşamalı bir karşılaşma oynayacağız, ilk yarısını kendi evimizde oynuyoruz. Bir önceki maçımızda hem yarışarak hem de hazırlanarak oynadığımızı söylemiştik. Bu süreç devam ediyor. Bu karşılaşmaları oynayabilecek kaliteli bir takıma sahibiz. Marka değeri yüksek, gücü yükse bir takımız. Oraya avantajlı gitmek istiyoruz. Sonuç, ne olursa olsunu iki 90 dakikanın sonunda belli olacak. Maç olarak oyuncularımın buradan avantajlı bir sonuçla sıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ersun Yanal: “Arsenal de öndeyken kaybetti”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ersun Yanal, Arsenal’ın de bu hafta kendi liginde galipken kaybettiğini belirterek, “Takım olarak buhranı atlattık. Biz önümüze bakacak kadar güçlü bir takımız. Kadromuz da bunun için yeterli. Arsenal de bu hafta galipken kaybetti” diye konuştu.

Ersun Yanal: “Her kulvarda birinci olmak için yarışıyoruz”

“Oyuncularımı daha dinamik daha yüksek tempolu oynamaya hazır hale getirmemiz gerekiyor. Rotasyonu gerçekleştirecek oyuncalarımız zaman zaman bizden uzak kaldı ama sanıyorum bu performansı göstereceğiz” diyen Ersun Yanal CAS davası hakkındaki soruları, “Bizim görevimizi sahanını içinde kalmak. Biz orayı hiç düşünmüyoruz. Oraya yüklenmiş ciddi bir ekip var. Biz kulübümüze sahanın içinden yardımcı olmayı düşünüyoruz” diye yanıtladı.

Başkanın oyuncularla yaptığı toplantı hakkında ise Ersun Yanal, “Biz her kulvarda birinci olmak için yarışıyoruz. Bu bizim misyonumuzda var. Takım olarak biz her zaman 1. olmak için yarışırız. Tüm maçlarda galibiyet ve 1.’lik için. Bunu bir daha anlatmak için bu tür organizasyonlar yapılıyor. Biz de oyuncularımızla hedeflerimizi hatırlatmak adına birlikte olduk  Zaman zaman problem çözmek için de temaslar oluyor ama sizin yazdığınız jargonda olmuyor. Her dakika beraberiz, sadece bir günlük konuşulan sözcüklerle değil” diye konuştu.

Ersun Yanal: “Fenerbahçe sahaya çıkacak takımıyla hazırdır”

Rakip Arsenal ile rakip ve takımımızdaki sakat oyuncular hakkındaki görüşlerini de dile getiren Ersun Yanay, “Arsenal takımının bir tarzı var. Çok yetenekli genç oyuncuları oluşturup onları dünya futbol piyasasına sunan bir takım. Bizde de sakat oyuncular var. Bizim gibi takımlarda çok fazla sakatlığı düşünmemek gerekiyor. Onların da eksik söylemlerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Gökhan var hazır olan Egemen var. Onları hazırlamak ve saha içinde performanslarını göstermelerini sağlamalıyız. Onların zaman almalarını sağlayacağız. Belki Mehmet Topal’ın sakatlığı tekrarlayabilir, bu akşam bakacağız. Bunları takımdaki oyuncuların hazır olmasıyla gidereceğiz. Arsenal’in bizden farkı uzun süre bir sistemden geliyor olması. Onlarda sakatlığın çok problem olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe, bugün sahaya çıkacak takımıyla hazırdır. Eksik oyuncumuz kalmadı biraz maç eksiğimiz var. Dediğim gibi hem yarışıp hem hazırlanmak oldukça güç” dedi.

Ersun Yanal: “Konya maçı gibi bir maç, bir daha asla olmaz

Kendisi hakkındaki eleştiriler hakkında ise Ersun Yanal, “Bizim ülkemizde medyamızın kültürünü çok iyi biliyoruz. Bizim eleştiriden beslenen bir tarzımızı var. Bu  yabancı bir tarz değil. Onlar işini yapıyor biz de işimizi yapıyoruz. Ancak bir daha Konya maçı asla olmaz. Biz lige ikinci haftadan itibaren başlayacağız” dedi.

Bruno Alves: “Fenerbahçe bu tarz oyunları hak ediyor”

Oyuncularımızdan Bruno Alves ise  “Bu bizim için önemli bir oyun olacak. Herkese bu rekabetin içinde olduğumuz göstermek istiyoruz. Biz bu kapasitedeyiz. Umarım iyi maç olur ve kazanırız. Deplasman maçımız da zor olacak. Takım hazır diye düşünüyorum. Fenerbahçe, bu tarz oyunları oynamayı hak ediyor” dedi. Saha içinde görev aldığı bölümlerde Fenerbahçe’nin hiç yenik duruma düşmediğinin hatırlatılması üzerine ise Bruno Alves, “Benden daha önemli olan şey takımdır. Biz hep birlikte çabalıyoruz. Zafer için kendi adıma elimden genlinin en iyisin yapmaya çalışıyorum. En önemli nokta oyuncuların kulüp için neler yapabilecek olduklarıdır” diye konuştu.

Meireles İngiliz Basınına konuşmadı

Öte yandan, basın toplantısı öncesinde Kulübümüz tarafından, Portekizli oyuncumuz Raul Meireles’in İngiliz Basınına bir röportaj vermediği, İngiliz Basınında Raul Meireles ile yapıldığı söylenerek yayınlanan röportaj ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklaması yapıldı.