Basketbol, Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

GELİYOR DÜĞÜN ALAYI!

GELİYOR DÜĞÜN ALAYI!
Muhittin Kayakıran

Kurulduğu günden beri Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen, doğruluktan ve dürüstlükten hiçbir zaman ödün vermeyen, şanlı, şerefli tarihinin hiçbir döneminde etik dışı bir duruma karışmayan Fenerbahçe’nin bu hafta oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında bilerek yenileceğini iddia etmek abesle iştigalden başka bir şey değildir. Kişi başkalarını da kendisi gibi bilirmiş derler ya, kirlenmiş Türk futbolu içerisinde tertemiz olan Fenerbahçe’ye bu yakıştırmaları yapanların mutlaka kendilerini sorgulamaları gerekir.

Umuyoruz ki bir aksilik olmazsa Fenerbahçe’nin 28.Şampiyonluk kutlamaları bu hafta Pazar günü resmi olarak başlayacak. Dünyanın dört bir yanında Fenerbahçe Cumhuriyeti mensupları şampiyonluklarını doyasıya kutlayacaklar. Bu hafta şampiyonluk gelmesi durumunda Fenerbahçe kendisine ait olan en erken şampiyon olma rekorunu da kırmış olacak.

Mabette yapılacak olan şampiyonluk kutlamalarına, geçmiş yıllarda temelleri atılan bu başarıya ulaşılmasında emeği olan efsanelerimiz Alex De Souza ve Aykut Kocaman da davet edilse, dosta düşmana birlikteliğimizi göstersek ne iyi olurdu.

Fenerbahçe, Antalyaspor karşılaşmasının bitiminden yaklaşık 15 dakika sonra 13-14 yaşlarında bir çocuğun sahaya girerek futbolcularla yapılan kutlamalara katılması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Sezon içerisinde her fırsatta Fenerbahçe’ye uydurma gerekçelerle seyircisiz oynama cezası verildi. Hakem darbeleri ile durdurulmaya çalışıldı. Her şeye rağmen Ersun Yanal ve talebeleri yılmadan yollarına devam ettiler ve mutlu sona ulaşmak üzereler. Bir 100 m. koşu yarışını düşündüğümüzde Fenerbahçe engelli koşarken diğerleri engelsiz koştular. Tam olarak böyle bir yarışta ipi hem de uzak farkla ilk göğüsleyen olmak gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarıdır.

Bazı paralel güçler Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile her fırsatta uğraşmaya devam ediyorlar. Bu uğraşı devam ettiği sürece tam bağımsız Fenerbahçe Cumhuriyeti daha fazla kenetlenip güçlenecektir.

Bu arada, Galatasaray kulübünün başkanı “Aziz Yıldırım ve ekibi tarihe karışmalı” diye buyurmuş. Acaba o zat-ı muhterem, kadın basketbolda kazanmış oldukları Avrupa Şampiyonluğunun esas gizli mimarının Aziz Başkan olduğunu, Türk sporunun son 10 yıldaki sıçramasında onun çok büyük katkıları olduğunu idrak edebiliyor mu? Yoksa bu arzusunun altında yatan başka gizli sebepler mi var?

Diğer taraftan Potanın Kraliçeleri iki sene üst üste Euroleague’de finale çıkarak Avrupa’nın ekol takımlarından birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Başarılarından dolayı canı gönülden tebrik ederim. Hedef, istikrarlı başarıları önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek olacaktır.

Sevgili Fenerbahçeliler, şampiyonluğumuzu kutlamalara gölge düşürecek olay ve davranışlardan uzak durarak şenlik havasında doya doya kutlayalım.

Geliyor düğün alayı, taraftarlar çeksin halayı…

Syg,
Muhittin KAYAKIRAN