Futbol, Genel, Haber, Manşet, Öne Çıkanlar

Günün anlam ve önemine binaen kısaca Fenerbahçe Tarihi – ALİ KUTAY
Fenerbahçeliler Derneği

Günün anlam ve önemine binaen kısaca Fenerbahçe Tarihi

Birinci Dünya savaşında Talat Paşa İngiliz Progres’in adını değiştirir Altınordu yapar. Fenerbahçe’nin şampiyon takımından 6 futbolcusunu da “askere gitmeyeceksiniz, Çanakkale de savaşmayacaksınız” diye takımına katar. Otomobil Nuri ve arkadaşları Altınordu’ya geçerler.

Ve onlar giderken Fenerbahçe Kaptanı Galip Kulaksızoğlu gidenlere “Ne siz, ne de sizlerin paşaları bu kulübü yıkamayacak! Sizler ve sizler gibilerin üç kuruşluk menfaate eğilen karakterleri ile bu kulüp yaşayacaksa, ölsün daha iyi. Ağabeylerimiz ve bizler, bu kulübü sizin gibi alçaklara payanda olsun diye kurmadık. Haydi şimdi gidin ve askerliklerinizi Altınordu’nun gölgesinde, saray masalarında yapın. Bu vatan bizimdir, Altınordu sizin olsun…” der. Tarih 1914’tür. Cumhuriyetin ilanından sonra çıkan bir kanun maddesiyle Fenerbahçe’ye katılır.

Adalet Mensucat profesyonel lige çıktığında 2 adet dikiş makinasının geliri karşılığında Fenerbahçe’nin şampiyon takımından 5 futbolcusunu (içlerinde Lefter de vardır) transfer etmek ister. Lefter daha sonra taraftarın baskısına dayanamaz İtalya’ya gider.

Ve onlar giderken Fenerbahçe Başkanı Osman Kavrakoğlu ”Gidin beyler gidin… Biz de Fenerbahçe’yi yeniden kurarız.” der. Tarih 1952’dir. Halen Alibeyköyspor olarak futbol hayatına devam etmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi 2016’da kurulur. Fenerbahçe’nin şampiyon kadrosundan Jantel Lavender, Ayşe Cora, Tuğçe’yi almak isterler. Sandrine Gruda, Jantel Lavender, Olcay Çakır Turgut, Quanitra Hollingsworth, Gökçe Doğan gibi oyuncularını transfer ederler.

Ve onlar giderken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hiçbir oyuncuya artık bir şey demez, gider rakip Kulüp Başkanına basar tokadı… Tarih 2017’dir. Kulübün akıbeti halen bilinmiyor.

ALİ KUTAY