Futbol, Genel, Haber, Öne Çıkanlar, Yazarlarımız

İtinayla Nefret Tohumu Ekiliyor

İtinayla Nefret Tohumu Ekiliyor
Mehmet Ali Mesruoğlu

17 gün önce yaşanan olayın barut kokusu geçmemişken, yenilerini oluşturabilecek potansiyelleri hazırlayan gelişmelere ne yazık ki hayret etmeden tanıklık ediyoruz.

Fenerbahçe- Bursa maçında tartışmalı pozisyonlar olabilir. Elektronik hesaplamaların 11 cm. ofsayt olduğunu gösteren bir pozisyon var. Böyle bir pozisyona yardımcı hakem saniyenin bilmem kaçında biri sürede karar verecek. Adı üstünde tartışmalı pozisyon. Maçta tartışmasız pozisyonlar var ise bunlar hakemin aynı pozisyonlarda Fenerbahçe aleyhine kurduğu dengedir.

Buna benzer maçlar olacak, belki ofsaytlar kaçacak belki penaltıya neden olan pozisyonlar görülemeyecek bunları kabul etmeliyiz. Kabul edemediğimiz şey, aynı pozisyonlara uygulanan farklı standartlar olabilir. Özetle tartışmalı pozisyona EVET, çelişkili pozisyona HAYIR
Pekala, böyle tartışmalı ve aleyhimize çelişkili bir maç sonrası filozof özentisi Şenol Efendi’ye ne oluyor?

Samimiyetten uzak hamasi “Futbol Dostluktur” nutukları Şenol Efendi’nin açıklamalarıyla gerçek yüzünü gösteriyor.

Rakibin Fenerbahçe olunca nefretin, aklına hükmediyor biliyoruz.
Hakemler hakkında konuşmayı sevmem klişesinin altında her hafta açıklamalarını biliyoruz.

Kupada yarı final maçları öncesi, ufacık bir menfaat sağlarım ucuzluğunu kovaladığını anlıyoruz.

Bursa’daki maçta çelişkili değil olası bir tartışmalı pozisyon lehimize gelişirse olacakların sorumlususun sen de bunu bil Şenol Efendi.

Futbol senin nefretini yansıtacağın platformun değildir. Zehir dilini lanetliyor, akıllanmanı niyet ediyorum.

Bir de ezkaza spor programı izliyorsanız, nefret dolmamanıza imkan yok. Bursa’nın puanı çalındı, penaltısı ofsaytı verilmedi, elektronik ölçüm cihazları manipüle ediliyor…

Hem nefret dolu teknik adamlar, hem nefret pompalayan hastalıklı medyamız sayesinde, sürpriz olmayan kötü günler bizi bekliyor.

Umarım samimi bir çözüm bulmak için doğru yerlere bakmayı öğreniriz

MEHMET ALİ MESRUOĞLU