Futbol, Genel, Haber, Yazarlar

BU KAFESLERE KİMLERİ KOYMAYI PLANLADINIZ?

BU KAFESLERE KİMLERİ KOYMAYI PLANLADINIZ?
İlyas Bulcay
Bunu yapanlar da izin verenler de insanlıktan nasibini almamıştır

Türkiye Futbol Federasyonu Futbola ilişkin hiçbir sorunu çözemeyeceğini, aksine daha da büyüteceğini defalarca göstermiştir.

Deplasman tribününde maç seyretmek giderek imkansız hale gelmekte, @passolig yalanı ile çözüleceği söylenen, suç işleyenle işlemeyenin ayırt edileceği masalı sadece bir bankaya para kazandırmak işlevini görmektedir.

Taraftarlar; emniyet görevlileri ve güvenlikler tarafından, potansiyel suçlular olarak aşağılanmakta ve insanlık dışı davranışlara uğramakta, Fetö/Gs,Bjk,Ts medyası tarafından yaratılan, nefret iklimi rakiplere olan düşmanlıkları beslemekte ve büyütmekte, bir sevda işi olan taraftarlık, başka niyetlerin tutsağı olmakta ve tribünler boşalmaya, aklıselim yokolmaya devam etmektedir.

Bütün bunların çözümü varken beceriksiz, saha bilgi ve deneyimi ile entellektüel birikimi olmayan bir federasyon, bir bilene yada konunun muhataplarına danışmak yerine, elindeki tek aracı çekiç olanların yaptığı gibi, bütün sorunları çivi gibi görürek ceza tedbirleri ile çözüm yolu aramakta ,bunu yaparken de, vicdansızca, masum olanlara ceza vermekten çekinmemekte, çıkardığı yasalarla hak arama yollarını da tıkamaktadır.

Gençlerbirliği deplasmanında, gittiğimiz 19 Mayıs stadında, yürüme yolu olan merdivenlere koltuk koyulması üzerine, taraftarların üst sıralara çıkmak için yaşadığı çaresizlik, insana ne kadar değer verildiğini göstermişken, Antalya stadında yapılan ise bardağı taşıran son damla olmuştur.Hayvanlara yapılmayacak bir biçimde oluşturulan kafese tıkıştırılmaya çalışılan insanların maç seyretmek ve takımlarını desteklemek için oraya gelme ihtimali ortadan kaldırılmıştır.

Bütün bunlar yıllardır herkesin gözüönünde yaşanırken, hiçbirşey değişmeden sürdürülüyor. YAZIK

Av. İlyas Bulcay