Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

MEYVE VEREN AĞAÇ

MEYVE VEREN AĞAÇ
Muhittin Kayakıran

İstanbul’un göbeğinde Fenerbahçe takım otobüsüne planlı bir şekilde yapılan taşlı saldırıyı kınamak yetmez. Sorumlular bulunup gerekli cezai yaptırımlar uygulanmadığı ve yöneticiler bu insanlara sahip çıktığı sürece bu olaylar devam edecektir. Fenerbahçe takım otobüsü Trabzon’da taşlandı, Seyrantepe’de taşlandı, iki hafta sonra Olimpiyat Stadında taşlanmayacağını kim garanti edebilir?

Birkaç senedir Seyrantepe stadında Fenerbahçe derbilerinde fazla sorun çıkmıyordu ve “acaba köprünün öbür tarafında da bazı şeyler düzeliyor mu” diye düşünürken anladık ki maalesef durum öyle değilmiş. Orada daha önceki yıllarda geçici bir normalleşme yaşanmış olduğu şimdi daha iyi anlaşıldı. Üstelik bir oyuncu yaptığı garip ve aşağılık hareketler sonrası oyundan çıkarken taraftarları tarafından alkışlanıyor, hocasının “yerde yat, vakit geçir” şeklindeki çirkin talimatına uymayarak tepki gösteren başka bir oyuncu ise taraftarları tarafından tepki ile karşılanıyor.

Saha içine baktığımızda, Fenerbahçe’de bazı oyuncularda psikolojik ortamdan kaynaklı bir verimsizlik söz konusuydu ve bu da takımın bu sezon oynadığı nadir kötü oyunlardan birisini sergilemesine neden oldu. Özellikle ileri uçta çoğalamama ve orta saha etkisizliği pozisyon kısırlığına sebebiyet verdi. Karşılaşmanın ilk yarısında bazı oyuncularımız puan farkının çok yüksek olması nedeni ile aşırı rahatlık içerisinde görünürken, bazı oyuncularımız da rakip oyuncuların gerginlik yaratma oyununa geldiler. İkinci yarıda takım psikolojisi kısmen dengelendi ama bu sefer de sahada sayıca eksik kalmış olmanın getirdiği dezavantajlı durum oyunu olumsuz etkiledi.

Geride kalan bu derbinin ileride akıllarda kalacak olan tek enstantanesi Emre’nin gördüğü kırmızı kart sonrası rakip futbolcunun yaptığı garip ve utanç verici hareketler olacaktır.

Umarım önümüzdeki dönemlerde takım otobüsünün taşlanmadığı, taraftarların rakibin durumundan ziyade kendi kulüplerinin gelişimi ve geleceğine yönelik davranış gösterdiği, dostluğun ve futbolun güzelliklerinin kazandığı derbiler seyrederiz. İçerisinde rakip takıma nefret yerine kendi takımına sevgi besleyen taraftarların ve yöneticilerin olduğu bir spor iklimi temenni ederim.

Meyve veren ağaçlar ve Fenerbahçe takım otobüsü artık taşlanmasın.

Saygılarımla,
Muhittin KAYAKIRAN