Futbol, Genel, Öne Çıkanlar, Yazarlar, Yazarlarımız

MUTLU YILLAR

MUTLU YILLAR
Muhittin Kayakıran

Acısıyla tatlısıyla bir yılın daha sonuna geldik. Kimi zaman sevindik, kimi zaman üzüldük. 2013 yılı biz Fenerbahçe’liler için çok değişik duyguları yaşadığımız bir seneydi. Maalesef bazı çok önemli değerlerimizi yitirdiğimiz bir yıl oldu. Futbolda Şampiyonluğu ve Uefa Avrupa ligini son ana kadar kovaladık. Her ikisinde de yaşadığımız talihsizlikler arzu ettiğimiz sona ulaşmamızı engelledi. Sonra hiç umulmadık bir anda ve sanki başka bir hesabı kapatma hareketi ile Avrupa Kupaları hakkımız 2 yıl daha gasp edildi. Üstelik bu hakkımız daha önce de 1 yıl daha gasp edilmişti.

Yeni sezona baktığımızda ise futbol takımımız sezonunun ilk yarısını en yakın rakibine 8 puan fark atarak bitirdi. Yılın son maçında Kayserisporu ağırladık. Jeneriklik mükemmel goller Fenerbahçe sevdalılarına adeta yeni yıl hediyesi oldu. Gollerin hepsi çok güzeldi ama Caner’in golünü diğerlerinden ayırmak gerekir. Yılın son maçında gelen bu gol, Meireles’in Salzburg’a attığı gol ile 2013’ün en güzel golü olma konusunda yarışırlar herhalde. Bu maçın diğer bir anlamlı tarafı da cefakar oyuncumuz Gökhan Gönül’ün 300.resmi maçına çıkmış olmasıydı

Sezonun ilk yarısının genel bir değerlendirmesini yaptığımızda futbol takımımızın yeni transferleri ile birlikte geçen senenin üzerine koyarak gittiğini ve saha içi performansını daha da  geliştirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sezon oynadığımız maçlarda sahada uyum, istikrar ve temponun çok üst seviyede olduğu bir takım görüyoruz. Eksikler yok mu? Muhakkak var. Bunları da gidermek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Şimdilik yolu yarıladık. Sezonun 2.yarısında mutlaka her dönem olduğu gibi çeşitli engelleme çabaları olacaktır ama ben inanıyorum ki Ersun Yanal yönetiminde takımımız mutlu sona ulaşacak ve o büyük mutluluğu hep beraber yaşayacağız.

Diğer taraftan potanın kraliçeleri Avrupa’nın en büyük kupasında finale yükseldi ve bir ilki gerçekleştirdiler. Kadın Basketbol takımımız 8 senedir Türkiye liginde üst üste şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza atarken Avrupa’nın da en büyük takımlarından biri olduğunu gösterdiler. Bu sezon da aynı istikrarı devam ettirdiklerini sezonun ilk yarısında gerek içeride gerekse de dışarıda oynadıkları maçlarda gösteriyorlar. Geçtiğimiz sezon kulpundan tuttukları Avrupa Şampiyonluğu kupasını bu sezon sonunda havaya kaldıracaklarına inanıyoruz.

Erkekler Basketbolda hiç ummadığımız bir şekilde çok kötü geçirdiğimiz bir sezonun ardından yeni sezonda Avrupa’nın en iyi koçu ile birlikte Euroleague şampiyonluğuna aday takımlar arasında gösterilmeye başladık. Fenerbahçe basketbolda artık Avrupa’nın ekolü haline gelmiştir ve büyük başarıların da yakın olduğunu görebiliyoruz.

Voleybolda da, hem erkeklerde hem kadınlarda içeride ve dışarıda başarılı bir sezon geçiriyoruz ki bu branşlarda da sezon sonunda büyük başarılara ulaşacağımıza inancımız tam.

2013 yılında (Allah başımızdan eksik etmesin) Aziz Başkan 11.kez Fenerbahçe Başkanlığına seçildi. Bu sefer ki kongre ise diğerlerinden biraz farklıydı. Sandıktan 3 Temmuz darbecilerine tokat gibi bir sonuç ortaya çıktı. Darbeciler sandıktan umutluydular ama hesap etmedikleri bir şey vardı ; Fenerbahçe Cumhuriyeti, menfaat düşkünlerine ve düşmanlara kesinlikle geçit vermeyecek kadar çok güçlü bir yapı haline çoktan dönüşmüştür ve hiçbir harici güç bunu yıkmaya muvaffak olamayacaktır.

Tüm Fenerbahçe sevdalılarına önce sağlık, sonra da bol başarılarla ve mutluluklarla dolu bir yeni yıl dilerim.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN