Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

NAZAR BONCUĞU

NAZAR BONCUĞU
Muhittin Kayakıran

“İllaki Kazanır Doğruluk, Sizindir Hakettiğiniz Şampiyonluk” pankartı dün akşam oynanan GS-TS maçı öncesi TT Arena stadında açıldı. Bu pankart ceza gerektirir mi bilmiyorum ama şu bir gerçek ki sporda ortamı kimlerin germeye çalıştığı açık ve net bir şekilde belli olmaktadır. Geçen sene aynı statta bu iki takım arasında oynanan karşılaşmada GS’li taraftarlar tarafından “2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor Arenaya Hoşgeldiniz” pankartı açıldığı ve herhangi bir ceza verilmediği de hafızalarımızda dün gibi duruyor.

34496_altmanset

Bu açılan tahrik edici pankartlardan GS yönetiminin haberi olmaması gibi bir durum olamayacağını da biliyoruz. Buradaki esas amacın provokasyon yapmak ve açık ara puan farkı ile önde gitmekte olan Fenerbahçe’ye farklı şekillerle zarar vermeye çalışmak olduğunu rahatlıkla anlayabilecek ve oyuna gelmeyecek kadar yüksek profilli insanlardan oluşmaktadır Fenerbahçe Cumhuriyeti.

Uzun zamandır devam eden hakem uğraşıları sonunda meyvesini verdi ve Fenerbahçe en sonunda bu hafta yenilirken, GS hakem yardımı ile oynadığı karşılaşmadan galip ayrıldı. Böylelikle yayıncı kuruluş da şimdilik derin bir nefis almış oldu.

Fenerbahçe uzun zamandır ilk defa sahada bu kadar kötü bir görüntü çizerken bunun temel nedeninin buzla kaplı zemin olduğunu özelikle belirtmemiz gerekir. Her ne kadar Karabük te aynı sahada oynadı diyenler olsa da, futbolda uygun olmayan koşullardaki zemin her zaman daha az yetenekli takımlara yaramaktadır. Bu futbolun yazılı olmayan genel prensiplerinden birisidir. Sonuçta uzun zaman sonra bir maçı kaybettik. Bu da nazar boncuğu olsun. Umarım bundan sonraki haftalarda buna benzer saha koşulları ile karşılaşmayız. Zaten hemen hemen her maçta hakemle de mücadele etmek zorunda kalan takımımız bir de zemin engeline takıldığında işi iyice zorlaşmaktadır.

Karabük taraftarlarının Fenerbahçe’nin şike yaptığını ima ettiği tezahüratları nedeni ile, Bursa’daki, Antalya’daki, Rize’deki tezahüratlara verildiği gibi caydırıcı cezalar verilecektir heralde !!!  Bu arada yakında açıklanacağı söylenen yargıtay kararlarını da gülerek izleyeceğiz. Şunu hiç kimse unutmasın ki verilecek olan hiçbir karar Fenerbahçe taraftarlarının vicdanlarındaki kararı etkilemeyecektir.

Grubunu lider bitirerek adını TOP16’ya yazdıran basketbolcularımıza Final Four yolunda sonsuz başarılar dilerken , kadın voleybolcularımızdan Duygu Bal’ın annesine Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.

Saygılarımla,
Muhittin KAYAKIRAN