Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

Ne Mutlu Seni Sevene..
Muhittin Kayakıran

NE MUTLU SENİ SEVENE..

Gururluyuz çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü bir kere daha bir ilki gerçekleştirerek, hem erkek hem kadın voleybol takımları ile hem de aynı gün içerisinde Avrupa kupaları kazandı. Fenerbahçe taraftarları yaklaşık on senedir her sene yılın bu aylarında içleri kıpır kıpır ve çok yoğun, hareketli günler yaşıyor. Çünkü bu aylar hem Avrupa’da, hem de Türkiye’de spor müsabakalarında şampiyonluk finallerinin yapıldığı dönemler ve Fenerbahçe’nin tüm takımları yarıştığı dalların bir çoğunda finallerde yer alıyor.

Önceki hafta sonu Anıtkabir’e giderek Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret eden yüzbinlerce kişi ile dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu bir kere daha gözler önüne seren Fenerbahçe Cumhuriyeti, geçen Cumartesi günü kazandığı voleybol şampiyonlukları ile de dünyanın en büyük spor kulübü olduğunu bir kere daha ortaya koymuş oldu.

Fenerbahçe futbol takımı göstermiş olduğu performans ile Türkiye ligi için birkaç gömlek üstün olduğunu ortaya koyuyor. Çeşitli engelleme çabaları da olmasaydı neredeyse bahara girmeden henüz kış aylarında şampiyonluğunu ilan edecekti.

Burası Türkiye ve mevcut düzende ne olacağı hiç belli olmaz tabii ki ama tekrardan bir büyük çirkin darbe ile karşılaşılmaz ise, 2011 Mayıs’ında dünyaca ünlü Fransız ekonomi dergisinde belirtildiği gibi Fenerbahçe Avrupa’nın devlerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyecektir.

Fenerbahçe, 3 Temmuz darbesinin olumsuz etkilerini üzerinden atıp tekrardan hızlı bir yükselişe geçti. Ancak 3 Temmuz darbesinin sorumluları, kaybedilen yılların ve yarattıkları maddi zararların hesabını ödemeden bu süreç kapanmayacaktır, kapanmamalıdır.

Başarıya ulaşmanın temel faktörü uzun vadeli planlama ve vizyon ortaya koymaktır. Kısa vadeli ve menfaat güdümlü başarılar için gerçekleştirilen plansız aksiyonlar temelsiz hızla dikilmiş binaya benzer ve kısa sürede yıkılmaya mahkumdur. Fenerbahçe’de uzun yıllardır devam eden planlamanın ürünü olan başarılar önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir. Çünkü binanın müteahhiti bu binayı o kadar sağlam bir temel üzerine kurdu ki, çok şiddetli bir suni deprem ile test edilmesine rağmen birkaç küçük çatlak dışında bir sıkıntı oluşmadı. Oluşan çatlaklar da kısa sürede tamir edildi ve bina şimdi eskisinden de sağlam.

28.tertemiz şampiyonluğuna doğru adım adım giderken, rahmetli İslam Çupi’nin söylediği gibi “Fenerbahçe’linin Fenerbahçe’yi sevmesi Türkiye’nin en büyük kıyametidir”.

Ne Mutlu Seni Sevene…

Saygılarımla,