Genel, Haber, Manşet

Necmi Tanyolaç: “Ben Fenerbahçelilere emanetim”

Necmi Tanyolaç: “Ben Fenerbahçelilere emanetim”
483014_499084986801415_1176229733_n

Fenerbahçeliler Derneği olarak bugün (29 Ocak 2013) Necmi Tanyolaç ağabeyimizi kaldığı huzurevinde ziyaret ettik.

391351_499084890134758_895304944_n

Spor basının öncü isimlerinden olan ağabeyimiz aynı zamanda Fenerbahçe’ye de gönül vermiş değerli bir büyüğümüzdür.

Halen Alemdağ Özel Çamlıca Dinlenme ve Bakımevi’nde kalan Tanyolaç, bizleri karşısında görünce çok sevindi. Kendisiyle Fenerbahçemizin geçmişinden bugününden sohbet ettik. Halen 85 yaşında olan Tanyolaç geçmişi çok iyi hatırlayamasa da, Fenerbahçe deyince gözlerinin içi gülüyordu.

394942_499084803468100_1814890092_n

Necmi ağabeyimizin bizlere bir de mesajı var: “Saracoğlu’nda maç izlemeyi ve Aziz Yıldırım’ı çok özledim. Beni ziyarete gelsin. Bir de unutmayın ben sizlere, yani Fenerbahçelilere emanetim.”

Başkanımız İlyas Bulcay, kendisine en kısa zamanda Mabedimizde bir maçı birlikte izleyeceğimizin sözünü verdi. Ayrılırken bizleri kapıya kadar geçiren Necmi ağabey, ziyaretimiz nedeniyle çok mutlu olduğunu, kendisini tanıyan, seven tüm Fenerbahçelilerin ziyaretini beklediğini de söyledi.

Necmi Tanyolaç Kimdir ?

734186_499084906801423_1374066930_n

Spor basınının öncü isimlerinden Necmi Tanyolaç, 1928 yılında İskeçe’de doğdu. Gazeteciliğe 1950 yılında başladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) kurucularından olup, dernekte 1970-1972 ve 1981-1984 yılları arasında Genel Başkanlık yaptı. 20 sene aralıksız Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. TSYD ve basın kuruluşlarının açtığı yarışmalarda ödüller kazandı. Zaman, Son Posta, Tercüman, Spor, Milliyet, Sabah, Yeni Asır, Fotospor, Meydan gazetelerinde yazar ve yönetici olarak çalıştı. Tercüman Gazetesi Spor Sorumlu Müdürü, Güneş Gazetesi Spor Yönetmeni ve başkan vekili görevlerinde bulundu. “Arka Pencere” isimli günlük yazılannı kapsayan bir de kitap yayınladı.

391351_499084890134758_895304944_n

res_1929 22.12.2012 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor

Ligin 17. haftasında Kardemir Karabükspor ile mabedimiz Şükrü Saracoğlu’nda karşılaşacak...

res_1931 19.12.2012 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray MP