Futbol, Genel, Haber, Yazarlar, Yazarlarımız

“ŞAMPİYONLUK GÜZEL ŞEY BE ARKADAŞ”

“ŞAMPİYONLUK GÜZEL ŞEY BE ARKADAŞ”
Muhittin Kayakıran

28.Tertemiz şampiyonluğumuz kutlu olsun. Fenerbahçe’nin asil kadınları ve geleceğin direnişçileri olan çocuklarımıza çok yakıştı bu güzel günde mabette şampiyonluğu doyasıya kutlamak. Fenerbahçe camiası kendisine öyle bir kalkan oluşturdu ki ne uyduruk cezalar, ne iğrenç darbeler etki etmiyor, dokunmuyor artık. “Acı patlıcanı kırağı çalmaz” diye bir söz vardır. Fenerbahçe’nin durumu da aynen bu söze çok güzel bir örnek.

Bu şampiyonluk diğerlerinden çok farklı, şampiyonluktan da öte. Bu şampiyonlukta emek var, hırs var, gözyaşı var, inanç var, yürek var, direniş var.

“Fenerbahçe yıkılmaz, cümle alem bir olsa başa çıkamaz” diye bir tezahürat vardır. Gerçekten de cümle alem bir oldu ve başa çıkamadı. Bu şampiyonluk Yüksel Günay’a, Selçuk Yula’ya, Mümtaz Amca’ya, Fatma Bacı’ya, Ali İsmail’e, Burak Yıldırım’a armağan olsun. Keşke aramızda olsalardı ve onlar da bu anlamlı şampiyonluğu doyasıya kutlasalardı.

25 oyuncunun hepsinin şampiyonlukta çok büyük payı var ve futbol takım oyunu olduğu için futbolcuları birbirinden ayırmadan takımı değerlendirmek doğrusudur ama ön plana birilerini çıkarmadan edemiyoruz işte. Sırasıyla Mehmet Topal, Caner, Kuyt ve Gökhan’ı bu sezon için bir adım öne çıkan isimler olarak söyleyebiliriz.

Şimdi bu gelen şampiyonluk ve kutlamalar yine birilerine dokunabilir, rahatsız edebilir. Farklı yöntemlerle yine bazı iğrenç planlar yapılabilir ama unutmasınlar ki Fenerbahçe’nin koruyucu kalkanı artık çok daha sağlam ve darbelere dayanıklı durumda.

Fenerbahçe nice şampiyonluklar kazanmış ve daha nicelerini de kazanacaktır. Önemli olan Siyah Çoraplılardan doğan bu sevdanın omuzlarımızda büyümeye devam etmesidir. Şampiyon olmak mümkündür ama Fenerbahçe olmak imkansızdır.

Dün Paşalı Birol’un taşıdığı dövizde yazdığı gibi, “Şampiyonluk Güzel Şey Be Arkadaş”.

Saygılarımla,

Muhittin Kayakıran