Futbol, Genel, Haber, Yazarlar

Hızır Hoşça

4 Nisan 2015 Cumartesi günü Rizespor deplasmanından dönmekte olan Fenerbahçe kafilesine kim/kimler ateşli silahla saldırarak katliam girişiminde bulundu?

Bir şehrin sınırları dahilinde olsa da, sosyal paylaşım alanlarında bu şehrin takımının taraftarları bir takım eylem planı hazırlığında olduklarını paylaşsa da, olayın ardından nefret ve başarısızlığa duyulan üzüntü söylemlerinde bulunsalar da kimseye mal etmeyeceğimiz bu suikast yeltenişinin müsebbipleri kimler?

Olay aydınlatılıp failleri yakalanıncaya kadar futbol oynamayacağız kararını açıklayan Fenerbahçe, henüz belirsizliğini koruyan sürecin ardından bu kararının arkasında duracak mı, yoksa ülke futbolunun selameti(!) için verilen aranın bitiminde sahadaki ve sahnedeki yerini alacak mı?

Fenerbahçe’nin haklı tepkisiyle maçlara çıkmama kararı alacağını öğrenip, sözüm ona üzüntü içinde tepkilerine ortak olmak maskesi altında, yükselmekte olan iltimas şikayetlerinin önüne geçmek isteyenler, bu sayede konuyu zamana yayıp tansiyonun düşmesini, giderek unutulmasını ve şişle kebabın yanmamasını sağlamak amacıyla maçları erteleyenler; sorunun çözümü için ne yapmaktalar?

Üzeri örtülerek, unutturularak, normalleştirilerek ve en nihayetinde meşrulaştırılarak kapatılmakta olduğu anlaşılan vahim saldırının, bu duyarsızlıkla yakın zamanda daha ağır sonuçlar doğuracak haliyle tekrar yaşanmayacağının garantisini kim verecek?

Kurgulanmış kumpaslarla itibarı yok edilmek istenen, yalan yanlış ithamlarla sözde şike sabıkası yapıştırılan ve gittiği hemen her şehirde ağır hakaret, taciz ve aşağılamalara tabi tutulan Fenerbahçe’nin başına gelenler ve muhtemel gelecekler için hesabı kim(ler) ödeyecek?

Sporun sahalarda, salonlarda ve diğer ilgili alanlarda verilen mücadelesi dışında, siyasetin, masa başı oyunlarının ve adaletten uzak yaptırımların gölgesinde sürdürülmesine; sportif mücadelenin doğal akışına müdahale etme cüretini gösterenlere kim(ler) dur diyecek?

Yaşadığı travmalara rağmen sağduyusunu yitirmeyen, yasal sınırlar çerçevesinde demokratik hakları ölçüsünde tepki vermenin dışına çıkmayan, onca provokatif müdahale ve kargaşa ortamına çekme girişimine rağmen çizgisini bozmayan Fenerbahçe taraftarının, giderek çirkinleşen rekabet ortamına dair taşıdığı endişeyi kim(ler) giderecek?

Yeri geldiğinde kendi canından önde tuttuğu, kıymetlisi Fenerbahçe’sine gerçekleştirilen saldırı karşısında infialin eşiğine gelen bu taraftarın yüreğini ferahlatacak ne gibi önlemler alınacak?

SORUYORUM;
Hiçbir olumlu gelişme yaşanmamış, çözüme yönelik elle tutulur adımlar atılmamışken ve tedbir amaçlı hiçbir çalışma yokken, BU ÜLKEDE HALA NASIL FUTBOL OYNANACAK?!

HIZIR HOŞÇA