Futbol, Genel, Haber, Öne Çıkanlar

Souza-Dirar ikilisi zor maçı kopardı | AYTUNÇ ERKİN

Souza-Dirar ikilisi zor maçı kopardı | AYTUNÇ ERKİN
Aytunç Erkin

İstatistik: Verilerin toplanması, organize edilmesi, özetlenmesi, sunulması, tahlil edilmesi ve bu verilerden bir sonuca varılabilmesi için kullanılan ilmi metotlar topluluğudur.

Beşiktaş maçı sonrasında zor bir oyundu sarı-lacivert forma için Antalyaspor maçı. Ancak kolay başladı ve Aatif ve Soldado’nun keyif veren golleriyle hava değişti derken… (Notumuzu düşelim: Aatif ligdeki son iki maçında iki gol attı. Fenerbahçe bu sezon rakip ceza sahalarındaki her 11.5 topla buluşmasında bir gol atıyor ve bu alanda ligin en iyi takımı.)

Hani tartışılmaz denilen pozisyonlar vardır ya işte o anda Roman’ın net golünü yan hakemin yanlış ofsaytıyla vermeyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu deplasman takımını oyuna ortak etti. Ve yine istatistik hocası Aykut Kocaman’ın hep yakındığı bireysel hatayı Doukara affetmedi. (Notumuzu düşelim: Antalyaspor’un ligde attığı son sekiz golün beşinde Souleymane Doukara’nın direkt katkısı var.)

Sağ kanat hep işledi

Golden sonra sahanın en iyisi Souza önderliğinde sağ kanattan Dirar ve Şener’le maçı yine domine eden taraf Fenerbahçe oldu… Üç gelmeyince de sinirler bozuldu, Antalya’nın direnci arttı!

İkinci yarıya kötü oynayan Mehmet Topal değişikliği beklentisinin karşılanmadığı notuyla başlayalım ve kırmızı- beyazlılarda Sangare ile Hakan Özmert’in  ayakta kalma mücadelesi verdiklerinin altını çizilelim.

Ancak sahada öyle bir ikili vardı ki… Souza- Dirar resitali seyirciyi kendinden geçirdi ve sarı-lacivert renklere gönül vermiş taraftar şampiyonluk şarkısını söylemeye başladı.

AYTUNÇ ERKİN