Dernek, Duyuru, Genel, Haber, Manşet

TARİHİ YOK SAYAMAZSINIZ

TARİHİ YOK SAYAMAZSINIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan hemen öncesinde ‘Futbol Heyet-i Müttehidesi’  adıyla kurulan ve ardından FIFA’ya başvurulan ve 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA’nın 26. üyesi olan Türkiye Futbol Federasyonu, kendi tarihini daha ne kadar yok sayacaktır.

Kendi tarihçesinde  “1936’ya kadar süren bu dönemde ilk Türkiye Şampiyonası Ankara’da yapılmış ve şampiyon Harbiye olmuştur.” İfadesine yer veren Türkiye Futbol Federasyonu nasıl Türkiye Liglerinin 1959 da başladığı çelişkisi içerisindedir.

Futbolun en zorlu zamanlarında efsaneleşmiş; Baba Hakkı’ları, Süleyman SEBA’ları, Zeki Rıza SPOREL’leri, Gündüz KILIÇ’ları, Fikret KIRCAN’ları ve daha nicelerini yok saymak mümkün müdür?  Efsaneler değil midir 100 yıllık çınarları var eden. Efsaneler değil midir futbolu futbol yapan ve bu sevgiyi günümüze taşıyan.

Yine Türkiye Futbol Fedarasyonu; kendi tarihçesini anlatırken “1950’lerden 1960’lara uzanan sürecin kilometre taşları, İstanbul, Ankara ve İzmir’de profesyonel futbol liglerinin kurulması, diğer şehirlerde futbol kulüplerinin hızla çoğalması, Avrupa kupalarında Galatasaray, Göztepe ve Fenerbahçe’nin elde ettiği başarılı sonuçlar…”  derken, nasıl yok saymaktadır 1959 öncesini.

Artık “Tarih Yok Sayılmamalıdır.” Geçmişin Efsanelerinin hakkı verilmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarında gerekli düzeltmeleri yapmalı ve bu ayıba biran evvel son vermelidir.

Fenerbahçe’mizin başlattığı “Hakkın Teslimi” hareketine ve 28 şampiyonluğumuzun kabul edilmesi isteğine sonuna kadar destek veriyoruz. Bizler sadece Fenerbahçe’mizin hakkı için mücadele etmiyoruz. Mücadelemiz “Tarihin Yok Sayılmaması” içindir.

FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ – FeDeR

1- http://www.tff.org/default.aspx?pageID=294
2- http://www.tff.org/default.aspx?pageID=296

• Fatih KOCA dedi ki:

Bu ayıba bir an önce son verilmelidir. Sevdamız Fenerbahçemiz Yönetimine bu konuda tam destek vermeliyiz. Saygılarımla