Futbol, Genel, Haber, Öne Çıkanlar, Yazarlar

YIKANMAMIŞ ELLERLE TEMİZLİK OLMAZ! | HIZIR HOŞÇA

YIKANMAMIŞ ELLERLE TEMİZLİK OLMAZ! | HIZIR HOŞÇA
Hızır Hoşça

Ülke gündemi “battı balık yan gider” halinde, ona olanlar olmuş da… Spora ilişkin kin ve nefret mesajlarının ve ifadelerinin peşinde olunacağı üzerine iki kelam etmek gereği var.

Oluşturulan bir birimle insanlara hakaret eden, kurumları aşağılayan, kişileri tahrik eden, toplum huzurunu bozmaya yönelik yazı, söylem ve ifadelerin emniyet ilgili birimine bildirilmesi halinde takibat yapılacağı; bu yönde gerçekleştirilen incelemeler sonucu 700 küsur sosyal medya hesabı ve sahipleri hakkında işlem başlatıldığı haberi çıktı.

Karşılıklı diyalogların çirkinleştiği, haksız yere insanların ve kurumların hakarete uğradığı ve/veya iftiraların atıldığı, özellikle sahte hesaplar aracılığıyla sahtekârlığın ve ahlaksızlığın kol gezdiği şu dönemde yüze göze bulaştırılıp, haksız ve uydurma kovuşturmalar olmazsa yerinde bir gelişme olduğunu kabul etmek gerekir.

Ancak, bu takip ve kovuşturmayı yapacak kişilerin inisiyatifine kalacak ve uygulanamayan, uygulanırken keyfiyet doğuran, sonunda da birçok adaletsizliğin yaşandığı yasalar ve yönetmelikler gibi olacaksa vay halimize!

Bu konuya dair tereddütlü yaklaşımımız kenarda dursun. Genel tabloya ise bir adım geri çekilerek şöyle bir bakalım ve sorgulayalım…

Kumpas olduğu kanıtlanmış operasyonla, kurgu, yalan, iftira ile asırlık camiaları töhmet altında bırakanlar ve bunların kuyruğuna takılarak insanların ve kulüplerin itibarlarını yerle bir etmenin neferi olanlar/olmaya devam edenler hakkında somut ve ivedi olarak ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Bir kulübün 40’ı aşkın insan taşıyan otobüsüne suikast düzenleyerek şoförünün yaralanmasına neden olan, bu yolla otobüsün viyadükten yuvarlanıp içindekilerin de ölümüne kast edenler, yani olayın failleri ve azmettiricileri hakkında somut ve ivedi olarak ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Aynı kulübün bir stat dolusu taraftarlarını gaz, plastik mermi vesaire müdahalelerle öldürmeye teşebbüs eden kolluk kuvvetleri ve amirleri/yetkilileri hakkında somut ve ivedi olarak ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Aynı kulübün yıllar önce bir hazırlık maçında, kendisine ait olmayan fakat işlev kazanması adına taraftarları çekmek üzere kullanılan Olimpiyat Stadı’nda müsabaka esnasında nereden geldiği ve kimin ateş ettiği hala bulunamayan; sorumluluğu kulübe yüklenerek verilen cezadan ötürü seyircisiz oynanan lig maçında kaybedilen puanlarla bir şampiyonluğa mal olan “serseri kurşun” hakkında somut ve ivedilikle ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Ne tesadüftür ki; yine aynı kulübün bir futbolcusunun aracına otoyolda giderken isabet eden ve literatüre kazandırılan yeni haliyle “yorgun kurşun” hakkında somut ve ivedilikle ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Ülkeyi darbe teşebbüsü(!) ile yıkmaya/bölmeye kalkışan, eski ortaklıklar esnasında azılı savunucusu olunan ve bu sayede paralel devlet yapılanmasına dönüşmesine göz yumulan, gerçeklerin(!) anlaşılması üzerine şimdinin FETÖ kısaltmalı çetesi olanlarla mücadeleden bahsedip, zamanında bunların tedrisatından geçerek piyasaya mücahit misali salınan ve hala özgürce, ama taraf değiştirmiş görüntüsü altında pisliklerini salmayı sürdüren alçaklar ve vatan hainleri hakkında somut ve ivedilikle ne yapıldı; sonucu ne oldu?

Daha çoğaltılacak örnekleri ile toplum huzuru ve emniyeti üzerine cevaplanması gereken onlarca soru dururken, insanların adalet üzerine kaygıları almış başını yürürken, vicdan terazisinde suçsuz günahsız olanlar uyduruk ve klişe etiketlerle parmaklıklar ardında çürütülüyorken; sosyal medya üzerinden operasyonla tüm problemlerin çözümüne ulaşılacakmış kanısı ile harekete geçmek hiç güvenilir ve inandırıcı gelmiyor.

Ellerinizi temizlemeden yeni bir temizlik çalışmasına başlamaktır sizin niyetiniz. Umalım ki bu durum, yeni mağduriyetler doğurmasın.

HIZIR HOŞÇA